wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Waar is een geldkluis handig voor

privekluis-domestic-4040e-zijaanzicht

Wanneer je thuis of bij je bedrijf beschikt over veel contant geld is het natuurlijk belangrijk dat je dit veilig opbergt. Je zou het ergens kunnen verstoppen, maar inbrekers weten vaak alles over hoop te halen of het geld te vinden! Een betere optie is om een geldkluis in je huis of op kantoor neer te zetten. Een geldkluis heeft een hoge mate van inbraakwerendheid, hier berg je je contante geld veilig in op. Daarnaast zullen inbrekers niet alles over hoop halen wanneer ze een kluis zien aangezien ze weten dat ze geen kans maken!

Verschil in geldkluis

Bij het aanschaffen van een geldkluis moet je op een aantal dingen letten, namelijk de grootte van de kluis, de waardeberging, de brandwerendheid en het type slot.

De grootte van een geldkluis  spreekt eigenlijk wel voor zich. Je moet voor jezelf bepalen hoe groot je de geldkluis wilt hebben. Je kijkt naar de buitenmaten om te bepalen of die past op de plek waar je hem wilt neerzetten en naar de binnenmaten om te kijken hoeveel er in de kluis past.

De waardeberging van een geldkluis geeft aan hoeveel aan contant geld wordt gedekt door de verzekering wanneer de kluis wordt opengebroken.

Sommige geldkluizen zijn ook brandwerend, dit houdt in dat wanneer er brand uitbreekt het geld voor een bepaalde tijd wordt beschermt tegen de hitte en tegen vocht van het bluswater.

Een geldkluis kan twee type sloten hebben, namelijk een sleutelslot en een elektronische codeslot.

Wees inbrekers te slim af en kies voor een geldkluis!