wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Welke factoren beïnvloeden de gietvloer prijs die je moet betalen?

Het realiseren van een nieuwe vloer in je woning gaat in de praktijk uiteraard altijd gepaard met bepaalde kosten. Dat spreekt voor zich en daar kom je uiteraard ook niet onderuit. Dit gezegd hebbende is het zo dat er vaak heel veel verschillende zaken dit prijskaartje kunnen beïnvloeden. Denk hierbij dan niet alleen aan de omvang van de vloer, maar ook het type vloer speelt uiteraard een niet onbelangrijke rol, integendeel. Ben jij in het bijzonder aan het overwegen om een gietvloer te realiseren in je woning? Zou je dan ook graag meer willen te weten komen over de gemiddelde gietvloer prijs? Dan is het zeker interessant om de onderstaande informatie door te nemen. 

1.) Vergelijk de verschillende soorten gietvloeren op de markt  

Het eerste waar je rekening mee zal willen (en moeten) houden wanneer je meer informatie wenst op te zoeken over de gietvloer prijs heeft te maken met de verschillende soorten gietvloeren die op de markt verkrijgbaar zijn. Het is dan ook zo dat er zeker niet zomaar vanuit moet worden gegaan dat elk type gietvloer zomaar over precies dezelfde eigenschappen beschikt. Dat is immers niet correct. Niet alleen de eigenschappen kunnen onderling verschillen, dat geldt zeker ook voor de kosten. Wat dit betreft kan je er in de praktijk rekening mee houden dat er sprake is van prijsverschillen variërend van bijvoorbeeld 60 tot 120 euro (of meer) per vierkante meter. Dat is toch een behoorlijk prijsverschil. Je even grondig verdiepen in de diverse gietvloeren en de daarbij behorende prijzen zal er in de praktijk altijd voor zorgen dat je met zekerheid de beste keuze kan maken.  

2.) Moet de gietvloer op een bestaande ondervloer worden geplaatst?  

Bij het berekenen of bepalen van de gietvloer prijs die je moet betalen zal er in de praktijk ook altijd rekening moeten worden gehouden met het feit of de gietvloer op een bestaande ondervloer dient te worden aangebracht. In bijzonder veel gevallen kan er worden vastgesteld dat, dat inderdaad het geval is. Dat hoeft op zich helemaal geen probleem te zijn. Wel dien je er rekening mee te houden dat dit de totale kostprijs aanzienlijk kan beïnvloeden. De eventuele meerprijs waar je wat dit betreft rekening mee dient te houden kan dan ook gelegen zijn tussen de 5 en 40 euro per vierkante meter. 

3.) De totale oppervlakte heeft invloed op de uiteindelijke gietvloer prijs 

Zou je graag willen kunnen besparen op de totale gietvloer prijs die moet worden betaald voor jouw woning? In dat geval zal je mogelijks aanspraak willen proberen te maken op een zogenaamde kwantumkorting. Het gaat hierbij om een korting die wordt toegekend op het ogenblik dat er bijvoorbeeld een gietvloer over een grotere oppervlakte (lees: meerdere ruimtes) wordt voorzien. Hoe groter de oppervlakte, des te hoger uiteraard het totale kostenplaatje zal komen te liggen. Anderzijds zal je tot de conclusie komen dat de gietvloer prijs per vierkante meter hierdoor wel gevoelig lager kan komen te liggen. Dat is dan weer alleen maar mooi meegenomen natuurlijk.