wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Vloeren in scholen

Je kent ze vast wel: de gymzalen van scholen. Grote, vaak openbare hallen waar verschillende sportevenementen worden gehouden. Zeker vandaag de dag, nu dat scholen meer en meer gebruik maken van sporthallen die buiten de deur liggen, worden deze grote sporthallen in gebruik genomen. Zie je de vloeren toevallig ook voor je? Die grote, uitgestrekte en kaarsrechte vloeren die vol staan met strepen en lijnen en stippen? Dat noemt men een gietvloer. Een gietvloer is een variant van betonlook vloeren die men het eerst gebruikt in de industriële wereld. Het zijn stevige, anti-slip vloeren die ook nog eens een beetje vering hebben. Ideaal voor een gymzaal, niet waar?

Constant in beweging

In een gymzaal zijn kinderen, jongeren en volwassenen aldoor in beweging. Het is prettig om dan een vloer te hebben die niet alleen veilig is, maar ook makkelijk schoon te houden. Een gietvloer is, mits deze goed is gelegd, compleet water- en stofresistent. Dit maakt schoon maken ontzettend gemakkelijk: je haalt er gewoon een dweil overheen. Daarnaast veert een gietvloer een klein beetje mee, wat een valpartij een stuk minder onaangenaam maakt dan wanneer je op een betonnen vloer valt. De overstap naar gymzalen werd echter al enkele jaren geleden gedaan, toen de grote openbare sporthallen uit de grond werden gestampt. Men zocht naar een goedkope, gemakkelijke maar ook veelzijdige vloercoating die toegepast kon worden. Met een gietvloer lijkt men die gevonden te hebben en het mag nog bewezen worden dat er een vloer zal zijn die beter, sterker, veiliger en prettiger is om op te sporten.

Weg met de schoonmaak

Schoon maken is lang niet voor iedereen een even prettige klus. Er zijn eigenlijk maar weinig mensen die er echt een plezier aan beleven. Wat een opvallend gegeven is, om eerlijk te zijn, want onderzoek heeft uitgewezen dat wij mensen ontzettend veel rust halen aan een bezigheid als schoonmaken. Maar goed, laten we stellen dat schoonmaken lang niet door iedereen prettig wordt ervaren. Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om je schoonmaakbeurten zoveel mogelijk in te perken, niet waar? Een manier om dit te doen is natuurlijk vrij basaal: begin bij de inrichting van je huis en de keuze van bouwmaterialen.

 

garage