wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Onbetwiste nummer één in vloeren

Een gietvloer is voor meer en meer mensen de nummer één keuze van vloeren. Het is een modieuze keuze voornamelijk, nu dat de industriële look in opkomst is in de huizenmarkt. We willen graag een strakkere afgewerkte vloer hebben en een gietvloer leent zich daar perfect voor. Echter, het wijst uit dat een gietvloer leggen (of gieten, zoals ze het eigenlijk noemen) nog best een opgave kan zijn. Daarom is het belangrijk dat je te allen tijden een specialist zoals Gietvloer Brugge in schakelt die je kan helpen met het gieten van de gietvloer in kwestie. Voordat je het weet krijg je namelijk last van blaasvorming en dat is wellicht het meest vervelende voorval waar je last van kan krijgen. Het is werkelijk funest voor je gietvloer, en dat wil je uiteraard voorkomen.

Jarenlange investering

Een van de vele voordelen van een gietvloer is dat het jarenlang mee gaat. De vloeren zijn slijtbestendig, makkelijk schoon te houden en stof- en waterresistent. Maar om al deze voordelen te behalen moet de vloer met kunde gegoten worden. Een van de grote dooddoeners is wanneer de ondervloer niet perfect egaal of goed schoon gemaakt is. Hierdoor kan het namelijk voorkomen dat je last krijgt van blaasvorming. Dit zijn kleine belletjes lucht in de vloer die omhoog komen en vervolgens openingen veroorzaken in je gietvloer. Daar gaat je stof- en waterresistentie. Zorg dus altijd dat je een specialist zoals Gietvloer Den Haag in huurt wanneer je een gietvloer neemt, zodat je zeker weet dat je ook echt al die jaren plezier zult blijven hebben van een gietvloer.

Het is gebleken dat het enige materiaal meer stof en vuiligheid aantrekt dan het andere. Zo is een vloer van groot belang bij vuiligheid. Een houten vloer heeft naden er tussen zitten, waar stof en zand in vast kunnen komen te zetten. Een stenen vloer kan schimmel veroorzaken in het cement. Maar wat voor een vloer is dan het makkelijkst schoon te maken? Simpel: de gietvloer. De gietvloer is een vlakke, egale vloer die volledig stof- en waterresistent is. Daardoor is het makkelijk schoon te maken en hoeft niemand zich druk te maken over een eventuele schimmelvorming of ophopingen van stof. Stel je eens voor hoe gemakkelijk dat schoon te houden is, het kost je hooguit een kleine dweilbeurt eens in de zoveel tijd. Je hoeft je nooit meer druk te maken om de kleine hoekjes en de vervelende naden overal tussen in.

vloer leggen