wonenmetjose.nl

Alles over wonen, verbouwen, stijlen en meer

Optimaal comfort met een sunshower deluxe 

Een sunshower deluxe zorgt voor optimaal comfort in je badkamer. Zo’n zonnedouche verwarmt je hele lichaam tijdens het douchen. Dit wordt gedaan door middel van zonlicht en infrarood licht. Wanneer je niet alleen zo’n zonnedouche in je badkamer plaatst maar ook kiest voor een stoomcabine, heb jij je eigen wellnessruimte in huis. Zeker wanneer je regelmatig een bezoekje brengt aan een wellnesscentrum is dit aan te raden. Zonlicht is belangrijk voor je gezondheid. Zonlicht draagt namelijk bij aan de aanmaak van vitamine D. Echter schijn in Nederland de zon niet het hele jaar door. Hierdoor hebben veel mensen. met name in de wintermaanden, last van een vitaminetekort. Een zonnedouche kan hierbij een uitkomst bieden. Een sunshower deluxe heeft dus meerdere voordelen. 

Verschillende uitvoeringen 

Een sunshower deluxe is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt namelijk kiezen voor een witte zonnedouche, voor een grijze en voor een zwarte zonnedouche. Voor iedere badkamer is dus de perfecte zonnedouche verkrijgbaar. Welk soort zonnedouche het beste in jouw badkamer past is in de eerste plaats afhankelijk van je persoonlijke smaak. Daarnaast wil jij je badkamer vast en zeker een bepaalde uitstraling geven. Kies je voor een industriële uitstraling? Dan is een zwarte zonnedouche wellicht de beste optie. Kies je voor een landelijke uitstraling? Dan zullen zowel de witte- als de grijze zonnedouche zeker niet misstaan. 

Een sunshower deluxe in jouw badkamer

In principe kan een zonnedouche in iedere badkamer gemonteerd en geïnstalleerd worden. Echter ligt dit bij een sunshower deluxe net iets anders. Zo’n zonnedouche dient namelijk ingebouwd te worden. Het beste kun je dus kiezen voor zo’n zonnedouche op het moment dat jij je badkamer gaat renoveren of verbouwen. Daarnaast heb je voor deze douche een aparte stroomgroep nodig. Tevens is het belangrijk dat de douche geplaatst wordt in een tegelwand. Ook is het belangrijk dat je in de doucheruimte van je badkamer voldoende ruimte hebt voor een sunshower deluxe. Zo’n zonnedouche is namelijk 187 cm hoog. Wanneer je in je badkamer een schuine wanden hebt is het plaatsen van een zonnedouche dus niet altijd mogelijk. Tot slot is het belangrijk dat er voldoende ventilatiekanalen in de badkamer aanwezig zijn. Deze zonnedouche heeft namelijk twee ventilatiekanalen nodig. Eente voor de aanvoer van droge koellucht en eentje voor de afvoer. 

De voordelen van een zonnedouche 

Een sunshower deluxe zorgt niet alleen voor comfort en een echt wellness gevoel. Zo’n douche draagt ook bij aan je gezondheid. Bij het inschakelen van de douche kun je kiezen uit uv-licht of zonlicht. Uv-licht dringt tot diep in je lichaam door. Hierdoor wordt je bloedsomloop gestimuleerd en nemen lichamelijk klachten zoals rug- en nekklachten af. Ook spierpijn zal verdwijnen wanneer je douche met uv-licht. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Je zal jezelf niet verbranden tijdens het douchen aangezien de verlichting in de douche na maximaal 10 minuten automatisch uitgeschakeld wordt. Je kunt dan natuurlijk nog wel gewoon douchen alleen kun je dan geen gebruik maken van uv-licht of zonlicht. Een sunshower deluxe biedt je dus verschillende voordelen en draagt bij aan je algehele welzijn.